Passzívházak: mire kell figyelni, ha klímára is szükség van

Nem minden alacsony energiafogyasztású  házba illetve passzívházba kell légkondícionálót telepíteni, de vannak helyzetek, amikor szükség lehet rá. Lássuk, milyen megfontolandó dolgok vannak ezekben a szituációkban!

A passzív ház lelke és működésének feltétele a légtömörség, melyet a légkondícionáló telepítése után is teljesítenie kell az épületnek. A legnehezebb feladat a kültéri és beltéri egységek összekötő szigetelt réz csövek és a kommunikációs kábel átvezetései adják. Erre speciális, és nem mindenki által ismert technológiák vannak.

A belső térben elhelyezett oldalfali, légcsatornás klíma készülékeknél kiemelt figyelmet kell fordítani a szellőztető gép gépészeti kialakításaira, mivel a kifújt légáramlatokat erőteljesen befolyásolja, amit rosszul megtervezve komfort romboló hatása is lehet. A készülék kivalasztásánál kiemelt figyelmet követel az inverteres teljesítmény szabályzás.

Nem mindegy, hogy egy passzív vagy alacsony energiás házaknál a szigetelésnek és az árnyékolásnak köszönhetően meddig tud visszaszabályozni a berendezés. Ha ez az érték túl magas, nem fog megfelelően működni, és folyamatos hideg hullámokat fogunk érezni. A geo tarifa komoly lehetőséget ad a levegő - levegő rendszereknél (klíma készülékeknél) fűtési és nem csak hűtési megoldásra is.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld