Panellakások klimatizálása

Panellakásban él és szenved a nyári hőségtől? Ugyan mások a műszaki feltételek, de van megoldás - légkondícionáló telepíthető a panelházakba is! Részletekért kattintson.

Az egyik legnagyobb probléma a panellakásokban, társasházakban, hogy a nyári melegben nem csak a nappalok, de az éjszakák is elviselhetetlenek. Hiába próbálkozunk átszellőztetéssel vagy éjszakára nyitott ablakokkal, a szerkezet annyira felmelegedik, hogy azt folyamatosan sugározza a naplemente után is. Egy vagy több napos alvás nélkül töltött éjszaka után már mindenkiben felmerülne a klímaszerelés a panellakásba.

panellakás légkondícionálóvalMaga a klímaszerelés kicsit másképpen működik az ilyen fajta társasházaknál. A cső elvezetést nem lehet falhoronyban elvezetni, mivel szerkezetileg ez nem megoldható, ezért a dekorcsatornában való elvezetéssel lehet megvalósítani. Az egyik legfontosabb feltétel a légkondicionáló berendezés földelésének megoldása. Ahol nem valósult meg egy felújítás alatt az aluvezetékek réz vezetékre való kicserélése, ott a villanyórától érdemes külön elvezetni a földelt (általában) 3x1.5-ös réz vezetéket. Ennek hiányában érintésvédelmi okok miatt nem csak a klíma készülékek, hanem más elektromos eszközök telepítése is kockázatos. Több esetben a klíma felmérésnél derültek ki a problémák és a klímaszerelésre már a panellakásban kicserélték vagy odahúzták a szükséges elektromos vezetékeket.

A másik probléma a kondenzvíz elvezetés. Minden esetben megpróbáljuk megtalálni a legjobb, legetikusabb megoldást. Amennyiben az erkélyre kerül elhelyezésre a kültéri egység akkor a nyomvonalon keresztül érkezik maga a kondenzátum elvezetés és egy gyűjtőbe folyik. Másik lehetőség a külön nyomvonalon való mosogató szifonjába vagy más vizes blokkba való problémamentes tárolás. Legutolsó soron, amennyiben nincsen más lehetőség marad a legkellemetlenebb kültéri egység felöli kicsöpögés.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld