Végezhető-e házilag a légkondícionáló tisztítása

Gyakran felteszik a kérdést a munkám során, hogy hogyan lehet megoldani házilag a klímatisztítást? Amennyiben garanciális a készülékünk és a kiterjesztett garanciát is szeretnénk érvényesíteni úgy a szakszerviz jelenléte elengedhetetlen. Amennyiben már lejárt a jótállás, vagy többször szeretnénk elvégezni a klíma tisztítást, úgy a következőképen járjunk el.

Mindenek előtt szükségünk lesz egy létrára, tisztítószerre, papír törlőre, tiszta ecsetre és előre megvásárolt klímatisztító sprayre.

A beltéri műanyag burkolatán jobb és bal oldalt található egy-egy bemélyedésbe benyúlva fel tudjuk emelni a műanyag fedelet, ezt a felső pozícióban megállítjuk, vagy leszedjük, így nem tud visszacsukódni és a munkánkat probléma mentesen el tudjuk végezni.

 

tiszta klíma lamellákÓvatosan kiemeljük a jól látható porszűrőket, melyek a teljes lamellázatot elfedik. Vigyázzunk, nehogy szétszórjuk a felfogott port! A legjobb megoldás ha egyből a fürdőszobába visszük. Gyakran a porszűrő vagy a finom szűrő mögött található több speciális filter, melyet most el kell távolítani. Ezeket tegyük félre, majd később szükség lesz rá. A fürdőszobába vitt szűrőket mossuk át langyos zuhany segítségével, ezzel a megtapadt száraz port teljesen el tudjuk távolítani. Hagyjuk a kádban, zuhanytálcában száradni, lecsöpögni.

Visszatérve a beltéri egységhez szükség szerint a lamellákat száraz, tiszta ecsettel függőlegesen mozgatva távolítsuk el az esetleges szennyeződéseket a lamellákról. Az előre megvásárolt klímatisztító spray dobozán olvassuk el az ajánlott felhasználási mennyiséget. Ezt fújjuk egyenletesen a hőcserélőre (lamellára) vigyázva, hogy az alumínium lemezekhez ne érjük, mert könnyen hajlanak és a kezünket is megsértheti.

A burkolat alatti műanyag részeket hagyományos műanyag tisztítóval papírtörlő segítségével takarítsuk meg. A speciális és a finom porszűrőket helyezzük vissza a készülékbe, majd a fedelet lecsukva takarítsuk meg kívülről is a légkondit. A berendezést bekapcsolva nagy ventilátor fokozaton járassuk pár percig, hogy a fertőtlenítőszer alaposan átjusson a lamellázaton. Ezek után élvezzük a klíma készülék áldásos hatását!

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld