Miért ügyeljünk a klimatizált helyiségek páratartalmára

Van-e összefüggés a légkondícionáló használata és a benti páratartalom között? Szükség van-e rá, illetve érdemes-e valamilyen készülékkel kiegészíteni a rendszerünket? 

Lassan érkezik a jó idő és vele együtt üzembe helyyeződnek a klímaberendezések is. Irodai légkörben megszokott, hogy optimális hőmérsékletet biztosítsunk a dolgozóknak, mivel köztudott, hogy minél ideálisabb a légkör, annál jobban megy a munka. Azonban számolnunk kell a kímaberendezések mellékhatásaival is.

A klímaberendezés a hideg levegő előállításánál mindig elvesz egy kicsit a levegő páratartalmából, ez a hőmérséklet különbség okozta kicsapódás következménye. Ezzel mindaddig nincs is probléma, amíg van valamilyen páratartalom utánpótlás a helységben. Régebben ezt úgy oldották meg, hogy egy kis edénybe vizet öntöttek és kitették az ablakba, vagy a radiátorra, amely szépen lassan biztosított némi párát. Azonban napjainkban már alternatív, és sokkal precízebb megoldásokhoz is fordulhatunk.

Számos párásító készülék áll rendelkezésünkre (lehet, hogy érdemes szétnézni egy párásító specialistánál), hogy felvegyük a harcot a klíma okozta páratartalom csökkenéssel. Egy ilyen párásító berendezéssel beállított szinten tartható a helység páratartalma, és biztosak lehetünk benne, hogy folyamatos utánpótlást biztosít, időjárástól, belső hőmérséklettől függetlenül. A párásító méltó társa lesz klímaberendezésének, és a kettő együtt megteremti Önöknek az ideális légkört a nyári nagy melegben.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld