Mi az a légtömörség és hogyan függ össze a klímákkal

Mit jelent a fogalom és miért emlegetik olyan sokat a klímaszerelők?

Mit jelent a légtömörség fogalom?

Az épület, épületszerkezet azt a tulajdonságát hívjuk légtömörségnek, ami megmutatja, hogy a levegő mennyire könnyen tud mozogni, áthaladni a helyiségeken.

Fontos szempont az épületek szellőztetésének, illetve fűtésének megtervezésénél. Ahol nagyobb mértékű légáramlást enged meg az épület, ott a fűtés és a hűtés hatékonysága is rohamosan lecsökken. A légkondícionáló is akkor tud hatékonyan üzemelni, ha nem szökik el a hideg.

Ez a mutató szokott a passzívházaknál is az egyik legkritikusabb pont lenni, nagy gondot fordítanak az érték alacsonyan tartására. A nyílászárókból is legtöbbször a jobba minőségűt (ezáltal általában drágábbat) érdemes választani.

Arra érdemes még kitérni, hogy a légtömör helyiségekben – mivel nem mozog a levegő – a penészesedés veszélye megnőhet, ezért érdemes előre felkészülni egyéb védelmi rendszerek kiépítésvel. Értelemszerűen ez nem a klímákat, hanem inkább a fűtési rendszereket érinti. Bár a kiegészítő fűtésként használt légkondícionálók segíthetnek a penésztelenítésben.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld