Mobil klíma: a hordozható légkondícionáló

Mit neveznek mobil klímának, milyen előnyei és hátrányai vannak, mennyire praktikus a használata. Ezekről a témákról gyűjtöttünk össze néhány gondolatot.

Mobil klíma
Olyan légkondícionáló, amelynek az elhelyezése átépítés nélkül változtatható.

A mobil klímák nagy előnye, hogy a hordozható jellegük miatt az ideálís pozícionálás könnyen megoldható, a lakás egyéb berendezéseinek átrendezésével mozgathalótó a légkondicionáló is. Ha pedig útban van például egy lakásfelújításnál, akkor könnyen odébb mozdítható. A mozgathatóság mellett szól az is, hogy lakások között is hordozhatjuk, így a nyaralóba is el lehet szállítani, vagy akár egy mobilházba is gond nélkül berakhatjuk arra az időre amíg ott vagyunk, aztán vissza lehet vinni az eredeti helyére.

A működésükről nagyvonalakban elég annyit tudni, hogy ezeknél a készülékeknél a hő leadása is magában a beltéri egységben zajlik (kültéri egység nincs is!), a keletkezett hőt egy relatíve vastag gégecsövön keresztül szokták kivezetni a szabadba.

Jó tulajdonsága továbbá, hogy nem igényel a telepítést, megvásárlás után lényegében azonnal használatba lehet venni.

Természetesen ez a megoldás sem maradéktalanul jó, a kettébontott split klíma abból a szempontból jobb választás, hogy a zajosabb alkatrészei a lakótéren kívül találhatóak, a mobil verzióknál azonban egy komplett doboz az egész, így általában nagyobb zajterheléssel járnak.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld