Tippek a klíma gazdaságos üzemeltetése

Hogyan, milyen beállításokkal használjuk a klímánkat, hogy gazdaságosan üzemeltessük, hanem kihozzuk belőle a maximumot, mind anyagilag, mind a komfortérzetünket tekintve.

Nem csak a pénztrcánknak, az egészségünknek is fontosak a jó beállítások

Sokszor hallani, hogy milyen könnyen meg lehet betegedni a klíma készülékek használata során. Ez a legtöbb esetben a nem megfelelő használatból adódik. Sajnos többször találkozunk olyan esettel mikor a külső hőmérséklet a 35 fokot is meghaladja, miközben a berendezés 18-20 fokra van állítva. Ez egy tipikus példája a biztos megbetegedésre!

Az optimális beállítás egészségügyi szempontból a külső hőmérséklet -7 fok. Ezt természetesen felülírja a józan ész: 38 fokos melegben nem fogjuk a készüléket 31 fokra állítani, nem csak azért mert nem is lehet, hanem mert az nem megfelelő. A tapasztalat és komfortérzet szerint a nagy melegekben 30 fok felett 26-28 fok szokott a legmegfelelőbb lenni, míg az alacsonyabb hőmérsékletnél a 23-25.

17123254699_55eba1c865_o.jpg

Ütemezzük jól a klíma működtetését

Nem csak a hőmérséklet az ami befolyásolja a gazdaságos üzemeltetést, hanem a klíma működésének időtartalma. A leggyakoribb probléma, hogy akkor kapcsolják be a légkondicionálót, mikor már nagyon melegük van. Ez egy kellemetlen és hangos működést eredményez. Sokkal jobb megoldás és nem utolsó sorban gazdaságosabb, ha a berendezést beállítjuk a kívánt hőmérséklet fölé 2 fokkal, majd mikor hazaérkezünk a munkából visszaállítjuk a komfort zónánk hőmérsékletéhez. Ezzel nem engedjük felmelegedni a bútorokat, válaszfalakat és a levegőt sem, nem utolsó sorban nem fogja a nagy mennyiségű levegő áramlás és hanghatás rombolni a komfort érzetünket hazaérkezés után.

További hasznos tanácsok

Komfort szempontjából minden esetben törekedjünk arra, hogy ne felénk vagy ránk fújja a levegőt, hideget a klíma készülék. Igaz erre a legelején a klíma felméréskor kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk.

Fontos szempont továbbá, hogy a levegőt nem cseréli a legtöbb légkondicionáló hanem a belső levegőt forgatja és kezeli. Ebben az esetben a szellőztetés elkerülhetetlen és mindenképpen ajánlott. A legjobb megoldás erre a reggeli órák mikor a leghűvösebb van odakint.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld