A professzionális klímaszerelő képzés feltételei

Hogyan lehet elkerülni a szakszerűtlen telepítést, mire érdemes figyelni, amikor klímaszerelőt keres? Tudta, hogy a képesítés hatósági szabályozása sokat szigorodott az elmúlt években? Részletekért kattintson!

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság elindulásával a klíma szerelés képesítési rendszere alaposan megváltozott. Aki most szeretné kitanulni a szakmát annak igazán fel kell kötnie a gatyáját, hogy olyan képzésen tudjon részt venni, melyet a tisztelt Hatóság elfogad. A 41/2015 (VII. 3.) NFM rendelet értelmében a képző szerv: a Hatósággal kötött képzési megállapodás alapján, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter által fenntartott Szakképzési Centrum. (4) Képző szerv kizárólag képzési megállapodás keretében folytathat képzést, amely megállapodást a Hatóság a Klímagáz adatbázisban (a továbbiakban: adatbázis) rögzített képző szerv azonosítója alatt köteles 5 évig megőrizni.

Az iskola végeztével a vizsgáztatás után lehetőség van a mai jogszabályoknak megfelelő F gáz vizsga letételére. Ebből is több kategória van, mely meghatározza és a legtöbb esetben korlátozza a szerelhető, javítható hűtő és klíma készülékek nagyságát. Cégünk és alkalmazottak képesítése a H-I kategóriába, azaz a legfelső; minden helyhez kötött, F-ÜHG-t tartalmazó hűtőkör telepítésére, karbantartására, szervizelésére, kötelező szivárgásvizsgálatára, és ORLA-t tartalmazó hűtőkörök hűtőköri beavatkozást nem igénylő karbantartására, kötelező szivárgásvizsgálatára, valamint klímagáz lefejtésére, kezelésére jogosult.

Ezt ellenőrízheti is a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában, melyet a cégünk adószámának (24973326212) megadása után jelenít meg Önnek.

Az adatbázist innen érheti el.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld