Fűtés klímával - mennyire gazdaságos, költséghatékony

Mennyire gazdaságos a klímánkat fűtésre használni? Milyen készülékek alkalmasak erre a feladatra? Önálló vagy kiegészítő fűtésként jobb választás?

Régebben a lakosság a klíma készülékeket csak hűtésre a legnagyobb melegben használta, hogy enyhítse a nyári forróságot. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a berendezések tulajdonságai változtak és elérhetővé vált a fűtési funkció is. Az első időszakban mint lehetőség volt adott, de idővel a gazdaságosabb, inverteres berendezések érkezésével már valós értelmet nyert az átmeneti időben való fűtés klíma készülékkel.

Megtakarítás klímával való fűtéssel

Mire figyeljenek, akik fűteni is szeretnének a klímájukkal

A készülék helyének kíválasztása

A berendezés elhelyezésekor, tervezéskor figyelembe kell venni, hogy mire is szeretnék használni a légkondicionálót. Fűtés esetében figyelni kell, hogy a levegő áramlás több helyiségben gondot okozhat. Ilyen például a fürdőszoba, ahol mindenfajta légmozgás kellemetlen. Ellenben a nappaliban ahol a legtöbbet tartózkodunk, jó eséllyel gazdaságosabban lehet használni, mintha az egész ház fűtési rendszerét bekapcsolnánk, hiszen csak az esti órákban lenne szükség egy kis melegre.

Gazdaságos üzemeltetés: önálló illetve kiegészítő fűtésként

Egyre többen érdeklődnek a komplett fűtési megoldásban klíma készülékkel. Ebben az esetben nem választható bármilyen készülék, főleg az egyenetlen és gazdaságtalan működésnek köszönhetően. Minél alacsonyabb a külső hőmérséklet annál gazdaságtalanabb a rendszer használata, sőt, vannak olyan készülékek melyek bizonyos hőmérséklet alatt képtelenek fűteni.

A már meglévő konvektoros fűtés mellet szinte minden alkalommal jobb és gazdaságosabb megoldást képvisel, mellyel a téli és átmeneti szezonban jóval kevesebbet költünk fűtésre a meglévő rendszerhez képest. Minden meglévő fűtési rendszer más és más, ezért nagyon nehéz meghatározni, hogy mennyivel jobb megoldást képvisel a jelenlegihez képest.

A fenti okok miatt is kihagyhatatlannak tartjuk a helyszíni felmérést, melynek során minden felmerülő kérdésükre választ tudnunk adni.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld