Elromlott a klíma, mit tegyek

A klíma is meghibásodhat, mit kell ilyen esetekben tennünk? Sok esetben elég leolvasnunk a hibakódot, de van, hogy csak azt vesszük észre, hogy nincs olyan kellemesen hűvös a helyiségben, vagy zajos a készülék. Mikor hívjunk szerelőt?

Minden ami mozog és működik el fog romlani, ezzel nincs máshogy a klíma készülék sem. Mikor vehetjük észre, hogy ez bekövetkezett? A legegyszerűbben akkor ha a berendezés nem fújja a hideget vagy éppen nem elég hűvös a megszokotthoz képest. Meghibásodást jelent az is mikor akár a kültéri, akár a beltéri egység hangja megemelkedik, hangos lesz, esetleg még a ventilátor sem forog. Vannak olyan klímák melyek a beltéri egységen lévő ledek szokatlan villogásából vehetjük észre a problémát. Más esetben a kijelzőn nem a megszokott hőmérsékleti értéket látjuk, hanem a valamilyen kódokat.

Mindegyik gyártónak megvan a kódtáblázata, ami alapján ki lehet deríteni a probléma okát. Ezek után a szerelő megkeresi a forrását és helyrehozza azt. Nem minden alkalommal lehet a helyszínen, azonnal javítani a hibát. Van mikor alkatrész kell és annak cseréjével tudjuk működésre bírni a berendezést. Ezért érdemes olyan klímát választani már az elején mely rendelkezik alkatrész utánpótlással és szervízhálózattal.

Előfordulhat, hogy a gyenge teljesítmény, nem megfelelő hőmérséklet befújása a karbantartás hiányának köszönhető. Érdemes a szerelő hívása előtt a beltéri egységben lévő porszűrőket ellenőrizni. Vagy a kondenzvíz csöpögésekor az elvezetést, vagy annak végét kitisztítani, mivel sok esetben tömődnek el ezek a csövek, ami egy egyszerű tisztítással kitakarítható költségmentesen.

Természetesen előfordul az is, hogy a fenti módszerekkel nem jutunk előrébb és a klíma még mindig nem teszi a dolgát. Ilyenkor nincs más hátra, hívni kell egy szakembert!

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld