Tudástár

Az autóklíma és a házba szerelt klíma működésének különbségei

Mikor egy helyiséget le akarunk hűteni, akkor a meleg térből elvont hőt a külső környezetnek adjuk át, és ehhez mindig energia befektetésre van szükségünk.

Problémák, amelyek egy kis odafigyeléssel megelőzhetők

Sok esetben a klímavásárlás utáni izgalmat, nagyon gyorsan felváltja a beszerelés miatti rettegés. Nem muszáj, hogy így legyen.

Elromlott a klíma, mit tegyek

A klíma is meghibásodhat, mit kell ilyen esetekben tennünk? Sok esetben elég leolvasnunk a hibakódot, de van, hogy csak azt vesszük észre, hogy nincs olyan kellemesen hűvös a helyiségben, vagy zajos a készülék. Mikor hívjunk szerelőt?

Fűtés klímával - mennyire gazdaságos, költséghatékony

Mennyire gazdaságos a klímánkat fűtésre használni? Milyen készülékek alkalmasak erre a feladatra? Önálló vagy kiegészítő fűtésként jobb választás?

Tippek a klíma gazdaságos üzemeltetése

Hogyan, milyen beállításokkal használjuk a klímánkat, hogy gazdaságosan üzemeltessük, hanem kihozzuk belőle a maximumot, mind anyagilag, mind a komfortérzetünket tekintve.

A légcsatornázható klíma

A légcsatornázható klíma készülékek részben eltérnek a többi klíma rendszerek megoldásaitól Lehetőségünk van egy berendezéssel akár több helyiség kezelésére is. Egy jól megtervezett és kialakított légcsatornás klíma hálózat képes akár egy egész lakás, ház hűtésére, fűtésére, akár a szellőzés megoldására is.

Végezhető-e házilag a légkondícionáló tisztítása

Gyakran felteszik a kérdést a munkám során, hogy hogyan lehet megoldani házilag a klímatisztítást? Amennyiben garanciális a készülékünk és a kiterjesztett garanciát is szeretnénk érvényesíteni úgy a szakszerviz jelenléte elengedhetetlen. Amennyiben már lejárt a jótállás, vagy többször szeretnénk elvégezni a klíma tisztítást, úgy a következőképen járjunk el.

Klíma kültéri egység

hagyományos lakossági split berendezések egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. Nem csak a bel, hanem a kültéri egység elhelyezésére is nagy figyelmet kell fordítani a költségek és a további problémák megelőzése érdekében.

Panellakások klimatizálása

Panellakásban él és szenved a nyári hőségtől? Ugyan mások a műszaki feltételek, de van megoldás - légkondícionáló telepíthető a panelházakba is! Részletekért kattintson.

A professzionális klímaszerelő képzés feltételei

Hogyan lehet elkerülni a szakszerűtlen telepítést, mire érdemes figyelni, amikor klímaszerelőt keres? Tudta, hogy a képesítés hatósági szabályozása sokat szigorodott az elmúlt években? Részletekért kattintson!

Okostelefonnal vezérelhető légkondicionáló

Hogyan csináljunk az okostelefonunkból távirányítót a klímánkhoz? Olvasson tovább

Mobil klíma: a hordozható légkondícionáló

Mit neveznek mobil klímának, milyen előnyei és hátrányai vannak, mennyire praktikus a használata. Ezekről a témákról gyűjtöttünk össze néhány gondolatot.

Mi az a split klíma

Mit takar a split klíma fogalma, hol lehet beszerezni és érdemes-e egyáltalán? Mit tud a kültéri egység és mit a beltéri egység?

Hűtőközegek

Mit jelent a GWP, ODS, milyen hatással van a klímákban használt hűtőközeg (gáz, R-410A) az ózonrétegre és a globális felmelegedéshez hogyan járul hozzá?

Mi az a légtömörség és hogyan függ össze a klímákkal

Mit jelent a fogalom és miért emlegetik olyan sokat a klímaszerelők?

Passzívházak: mire kell figyelni, ha klímára is szükség van

Nem minden alacsony energiafogyasztású  házba illetve passzívházba kell légkondícionálót telepíteni, de vannak helyzetek, amikor szükség lehet rá. Lássuk, milyen megfontolandó dolgok vannak ezekben a szituációkban!

Miért ügyeljünk a klimatizált helyiségek páratartalmára

Van-e összefüggés a légkondícionáló használata és a benti páratartalom között? Szükség van-e rá, illetve érdemes-e valamilyen készülékkel kiegészíteni a rendszerünket? 

Amit a Daikin klímákról tudni érdemes

Miben különbözik a Daikin márka, a Panasonic, a Fisher és más légkondiktól?

Napelem rendszerről táplált klímák

Az elektormos energia fogyasztásunk a klímák üzemeltetésével megnő, de van rá mód, hogy mérsékeljük a többletfogyasztást. Faragjunk le a költségeinkből napelemes rendszerek telepítésével.

Elszökött a klímagáz

Mik az árulkodó jelei, hogy a klímagáz mennyisége nem megfelelő a berendezésemben, lehet-e, hogy emiatt nem működik rendesen a készülékem?

Klíma fertőtlenítő sprayk

A legkondícionálók tisztításának egyszerű módja a klímafertőtlenítő spray használata. De vajon elég hatékony ez a módszer?

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld