Hatósági előírások klíma vásárlására és szerelésére

2015 augusztus 1-től tovább szigorodtak a klíma vásárlási feltételek. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság nagy mértékben módosította a klímavásárlásra vonatkozó előírásokat.

2015. február 18-án életbe lépett új kormányrendelet, amely létrehozta a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot, és kimondja: csak hitelesített, regisztrált vállalkozás képesített alkalmazottja végezheti el a hűtőkörök szerelését, vagyis a klímák telepítését.

Nem vásárolhat akárki klímát

Ma már nem lehet csak úgy bárkinek hazasétálnia egy klímával az üzletből, mint február előtt, ugyanis a kereskedő csak akkor értékesíthet magánszemélynek, ha az felmutat egy tanúsítványt, amellyel azt igazolja, hogy regisztrált szakember fogja telepíteni a berendezést.

Cégünktől komplett szolgáltatást ad ügyfeleinek, ezért a klíma vásárlás és telepítési adminisztrációs nehézségeit magára vállalja, így Önnek ezen részével nem kell törődnie.

Könnyebben kiszűrhetők a nem szakavatott emberek

Korábban bevett gyakorlat volt, hogy szakértelemmel nem rendelkezők ellesték a klímaszerelőktől a technikát, majd bármilyen képesítés nélkül vállaltak szerelést. A szakszerűtlen beszerelés azonban jelentősen csökkentheti a klímák élettartalmát, például azáltal, hogy a szerelők nem szedik ki a nedvességet a rendszerből (nem vákuumolnak). Sajnos még ma is vannak, akik legyintenek az új rendeletre, 40 ezertől akár félmillió forintig terjedő bírságot szabhat ki rájuk a hatóság.

2015 augusztus 01-től tovább szigorodott a rendszer

Minden eladott klímaberendezést rögzíteni kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában. A törvényi előírásoknak megfelelően vállalkozásunk a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában szerepel így a változások nem érintik azokat a vásárlókat akik a nálunk vásárolt klímát velünk szereltetik be.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld