Barkácsötlet: csináld magad légkondicionáló

Kipróbálnád a légkondicionálást kicsiben? Nem kell vagyonokat költeni rá, hogy modellezzük a klímák működését, otthon is készíthetünk magunknak egy prototípust.

Figyelem, nem szakmai tartalom! Aki arra számít, hogy alacsony költségvetésből otthon össze tud rakni a bejegyzés elolvasása után egy, például a Fujitsu LLC sorozatba illő légkondit, az minden bizonnyal csalódni fog.

Ezt a posztot annak szenteljük, hogy bemutassuk az emberi leleményességet, hogy egy-két ügyes barkácstechnikával milyen jópofa eszközt lehet készíteni, amely bár "élesben" nem bevethető, mégis szórakoztató a megépítése. Kiváló hobbitevékenység, és bátran továbbfejleszthető.

Hűtőládából készült

Avagy: "A párezer forintos ajánlat"

csináld magad légkondicionáló
Hozzávalók, előkészületek (forrás: www.countryliving.com)

Az egyszerű megoldások sokszor a leginkább eredményrevezetőek. Ez a megoldás valószínűleg az, amikor a kivétel erősíti a szabályt. Ellenben ideig-óráig enyhíteni tud a meleg miatt kialakult rossz közérzetünkön és egy kis friss, hűvös levegővel segít átvészelni egy forró napot.

Szükséges eszközök, alapanyagok:

  • hűtőláda
  • jég
  • ventilátor
  • vágószerszám - kés
  • szigetelőszalag
  • gégecső

A hűtőláda tetejére 2 lyukat kell vágni: egy akkorát, amekkora a ventilátor lapátjának átmérője - ez lesz a bevezető nyílás, egyet pedig a gégecsőnek, amin keresztül távozni tud majd a lehűtött levegő.

A ventilátort és a gégecsövet a szigetelőszalag segítségével rögzítjük a hűtőláda fedeléhez, majd belehelyezzük a ládába a jeget, lezárjuk a tetővel (érdemes ezt is rögzíteni, nehogy felboruljon az aszimmetrikus súlyelosztás miatt).

Ha elkészültünk, akkor már nincs más dolgunk, csak a kivezető csövet irányba állítani és bekapcsolni a légkeverést.

Miért minket válasszon?
Garanciát vállalunk minden elvégzett munkánkra.
Referenciáink magukért beszélnek!
Kapcsolat
+36-30-883-5722
Visszahívás kérés
Elküld